ZZP'ers in Zeeland voelen gevolgen recessie

10-04-2012, door OmroepZeeland

 

Kleine zelfstandige aannemers in Zeeland, onder wie Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers), ondervinden steeds meer last van de gevolgen van de economische recessie. Hoewel de bouwsector in de kustprovincie weliswaar voor het gehele voorgaande jaar een omzetstijging van tien procent verwacht, was 2011 met name voor kleine aannemers een zwaar jaar.
 
Deze conclusie werd afgelopen donderdag getrokken door Bouwend Nederland Afdeling Zeeland. Volgens die organisatie speelt de grote hoeveelheid ZZP'ers en het schrappen of anders spreiden van bouwklussen de kleine aannemers het afgelopen jaar steeds vaker parten.
 
Kansen creëren
Grotere Zeeuwse ondernemingen lijken de gevolgen van de recessie beter te kunnen opvangen. Volgens Bouwend Zeeland kunnen de grote ondernemingen in de bouwsector voor zichzelf makkelijker nieuwe kansen creëren, maar zijn kleine ondernemers in de meeste gevallen afhankelijk van bedrijven die hen weer inhuren voor nieuwe opdrachten. Daarbij neemt de concurrentie met andere ZZP'ers, die bereid zijn hetzelfde werk voor een lager tarief te doen, steeds meer toe.
 
Lees het hele artikel en bekijk de video op OmroepZeeland.nl.
 
Terug naar het nieuws overzicht